GET A TASTE OF VICTORY

hannibal

Seitan-kebab met (hanni)ballen.

 

Hannibal Barkas. The Original Elephant Man.

Tijdens zijn tocht door Noord-Afrika (of waar dacht u dat die olifanten vandaan kwamen. Griekenland?) leerde dit stout heerschap de typische döner kebab kennen. Naar verluidt kwam de man er 20kg bij. Het had weinig gescheeld of hij was nooit in Scipio geraakt.

Hannibal, een (wilde) dierenvriend, verkoos later een vegan seitan-kebab op basis van kwalitatief Carthaags tarwe boven die met lammeren die sneuvelden voor zijn lekkernij.

Titus Livius beschrijft het geliefkoosde recept van deze ruwe rakker in Hannibal Ad Portas dat Le SEITANIST -alweer- schaamteloos stal. Voor u, beste lezer. Allemaal voor u.


Le Seitanists suggestie: Even opbakken met wat paprika & ajuin, vervolgens tussen een pitabroodje met wat vegan looksaus!

pic_hannibal

 

 

kop_alex_CROPPED_nieuw

Seitanburger met een ultieme chorizo-kruiding. Gerookte paprika, tomaat en verse look.

Goeie, ouwe Alexander De Grote. Hij heerste over een rijk van de Ionische Zee tot de Himalaya.

Net voor zijn dood had hij plannen om het Iberische schiereilandte overoveren … en dat allemaal om het geheim van de chorizo-kruiden-mix te bemachtigen.

Jammer, maar helaas.  Poor Alexander. Lucky you.


Le Seitanists suggestie: Ideaal op een broodje, met tomaat, ajuin, augurk en vegan kaas!

alex

 

 

 

m

kop_djengis

Pinda-seitanblokjes, met een smeuïge saus van pinda met verse ajuin!

Djengis Khan. Een rijk van China tot aan de Donau!

Zijn veroveringsdrang zou, aldus een aantal (toegegeven omstreden) historici, te wijten zijn aan een obsessie met aardnoten, een lekkernij waar de man naar verluidt verzot op was.

Echt gebeurd.


Le Seitanists suggestie: Selveel deze blokjes in djengis-pindasaus met lijst, wat pinda, ajuin en velse koliandel on top.

djengis

 

 

kop_miya

Seitanburger met 3 zeewiervariëteiten en sesam!

Miyamoto Musashi, legendarische samoerai uit de 16de eeuw.

Omwille van zijn voorliefde voor sesam wordt in obscure geschiedenisboeken ook wel eens aan hem gerefeerd als “de Sesamurai”. De man zou geen dag zonder gekund hebben.

‘Miyamoto’ is naar ’s mans persoonlijke smaak – sesam enzeewier (kombu, wakame, kelp)- gemodelleerd.
Seitanburgers voor noeste krijgers. BANZAI!


Le Seitanists suggestie: burger even bakken in de pan en marineren in teriyaki. Vervolgens op een broodje met frisse komkommer en afwerken met veganaise en -voor de badasses- … wasabiii!

miya