SCIENCE of SEITAN

 

SmaakThema_Sos

m

m
kop_LEO

Le LEONARDO : seitanworst met de aroma’s van het goeie Italiaanse leven

Leonardo Da Vinci, l’uomo universale … natuurkundige, architect, uitvinder, ingenieur, filosoof, scheikundige, anatomist, schrijver, schilder, componist … en niet te vergeten … één van die zeldzame planten-eters uit de krochten van de Westerse geschiedenis.

Ergo, Le LEONARDO, gebaseerd op een geheime receptuur aangetroffen onder Leo’s beroemde werk ‘Het Laatste Avondmaal ‘. Gelaagd ende gewaagd. Een ode aan de meester.


Le Seitanists suggestie: Warm of koud serveren. Consumeren met een dure topwijn of een speciaal biertje. Molto bene.

Pic_LEO

 

 

 

kop_VES

Le VESALIUS : een heilzame seitanworst met een parfum van salie, gezoet met appel en veenbessen

Andreas Vesalius aka Andries van Wesele aka ‘Anatom Andy‘was arts en grondlegger van de moderne anatomie.

In zijn minder bekende – tevens laatste – werk ‘De Salsicia Fabrica’ gaat Andy op zoek naar de samenstelling van de perfecte vegan worst.

Le Vesalius is het resultaat van een diepgaande studie van ’s mans laatste vorsingswerk … resultaat: een heilzame seitanworst met een parfum van salie, gezoet met appel en veenbessen.


Le Seitanists suggestie: even opbakken, en opdienen met appelmoes, krieltjes en gekarameliseerd witlof.

Pic_VES

 

 

Le BODIN : een Boudin Blanc, of Vlaamsche Witte Pensch, om U tegen te zeggen.

Jean bodin – jurist, econoom, filosoof, historicus en politiek theoreticus (oa grondlegger van het begrip soevereiniteit) – komt bij het neerpennen van diens ‘Démonomanie des Sorciers’ in aanraking met het Seitanisme. Tijdens één van de rituelen consumeren de sekteleden er de vegan variant van een boudin blanc, de Vlaamse witte pensch. Jean raakte verslingerd aan de pensen hetgeen hem de bijnaam ‘Jean Boudin’ opleverde.

Wat er ook van zij: laat deze klassieker smaken.

 

 

NIDOB el : een duivelse zwarte Pensch met een vleugje cacao stukjes walnoot en black (magic) beans.

Nadat wetenschapper Jean ‘Boudin’ Bodin zich inliet met de Seitancultus gaat het van kwaad naar erger, van witte naar zwarte pens (de beruchte Seitan Stepping Stone). Jean wil meer. Hij onderwerpt zich nu volledig aan de Heer van de Vegan Onderwereld (L’Inferno Seitanicus) en wordt één van Seitans trouwste demonen. De man werd een beest. ‘Nidob Le’, ‘Nidob Le’ was alles dat hij daarna nog, met krakende stem, uitbrengen kon.

Doe zoals Jean. Onderwerpt U aan Le Seitanist en meer lekkers zal U te beurt vallen.